top of page

Individuele psychotherapie

We geven begeleidingen en behandelingen in onze praktijk vorm vanuit het cognitief-gedragstherapeutisch kader (CGT). Daarbij vertrekken we van een goede analyse van de problemen die zich voordoen en hoe deze samenhangen met de persoon van je kind, gezinsfactoren en belangrijke levensgebeurtenissen. 

Hiervoor maken we o.a. gebruik van gesprekken, belevingsonderzoek, vragenlijsten,... . 

Vanuit deze analyse stellen we een behandelplan op dat rekening houdt met behandelingen die in wetenschappelijk onderzoek effectief zijn bevonden.

Stefanie legt zich in het bijzonder toe op kinderen, jongeren en jongvolwassenen tussen 6 en 18 jaar, met angstklachten, tics, dwangmatig gedrag of regulatiemoeilijkheden. Onder bepaalde condities kan begeleiding plaatsvinden binnen de conventie eerstelijnspsychologische zorg.  

Bij Hanne kan je momenteel terecht met enkelvoudige vragen rond stress/faalangst, zelfvertrouwen en veerkracht. Zij biedt eveneens studiebegeleiding aan.  

Een aanmelding voor therapie of begeleiding doe je via de knop hieronder. Hou er rekening mee dat er een wachttijd is. Hoe lang deze precies is, is moeilijk vooraf in te schatten. 

Je ontvangt na aanmelding een automatisch antwoord met een link naar een planningsagenda. Zo kan je zelf een moment kiezen voor je oriëntatiegesprek. Er worden regelmatig nieuwe momentjes toegevoegd aan de agenda.

Hou voor deze mail zeker ook je SPAM-folder in de gaten!

Ben je nog niet in behandeling en heb je een dringende hulpvraag (bv. acute suïcidaliteit), raden we je aan om contact te nemen met de huisarts of het CLB. Zij kunnen je verder toeleiden naar crisishulp.

In noodgevallen of levensbedreigende situaties, is de spoeddienst van het dichtstbijzijnde ziekenhuis aangewezen.

Children's Prentenboeken

Praktijkgegevens

Enkel op afspraak

Adres

Broekstraat 15

2220 Hallaar

bottom of page